Maastricht maakt deel uit van een wereldwijd netwerk van Shelter Cities voor mensenrechtenverdedigers. Tweemaal per jaar verwelkomt onze stad een mensenrechtenverdediger in nood en geeft hem of haar onderdak en ondersteuning gedurende 3 maanden.

Het programma, een samenwerking tussen Justice & Peace Nederland, gemeente Maastricht, Universiteit Maastricht, Amnesty International Maastricht en Mondiaal Maastricht, loopt sinds 2015 succesvol en biedt onderdak aan 9 mensenrechtenverdedigers, ook tijdens Corona.

Tijdens hun verblijf krijgt de mensenrechtenverdediger (of HRD) veiligheid en ontspanning, mogelijkheden voor capaciteitsopbouw (zoals lessen en trainingen), mogelijkheden om hun netwerk uit te breiden en fondsen te werven en ondersteuning bij het vertellen van hun verhaal aan een breder publiek op scholen , universiteiten en tijdens colleges.

Door mensenrechtenverdedigers te versterken, steunen we mensenrechten elders. Wij geloven dat dit een geweldige manier is om te werken aan SDG # 16 Peace Justice and Strong Institutions.

Vrijwilligers gezocht!

We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers die maatje willen worden voor de HRD, of het programma op andere manieren willen ondersteunen. Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen.

SDG#16 Vrede, Veiligheid en Sterke Instituten

Mensenrechtenverdedigers staan ​​aan de frontlinie van de verdediging van de mensenrechten.