Maastricht is een Global Goals gemeente. De 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) bieden een gedeelde taal en een blauwdruk voor het bouwen aan een betere toekomst voor onszelf en toekomstige generaties. Door samen te werken, kunnen we de overgang naar een rechtvaardige, vreedzame en duurzame samenleving creëren.

 

En dat is nodig, want we worden geconfronteerd met wereldwijde problematiek die ons ook op lokaal niveau raakt: een wereldwijde pandemie, armoede, ongelijkheid, klimaatcrisis, massa-uitsterving en aantasting van het milieu om er maar een paar te noemen.

De Global Goals kunnen ons helpen om oplossingen te vinden voor deze complexe en urgente problemen. Hier in onze eigen mooie stad en regio, maar ook elders op aarde. We zijn immers één (menselijke) familie, met één gedeelde toekomst.

Over ons

"Verandering begint hier"


Mondiaal Maastricht brengt mensen en organisaties in Maastricht en de EU-Regio bij elkaar die werken aan een rechtvaardige, duurzame en inclusieve samenleving. Mensen en organisaties zoals jij!

Samen vormen we SDG House Maastricht.

Samen bouwen we allianties en organiseren we evenementen en activiteiten die tot nadenken, handelen en veranderen uitlokken. Samen werken we aan innovatieve oplossingen. Door lokaal te handelen en globaal te denken, hebben we de kracht om samen een mooie toekomst te creëren!

Maastricht staat klaar om de #DecadeofAction te starten, waarmee we aan 10 jaar ambitieuze actie beginnen om onze wereld te transformeren. Ben jij er klaar voor? Ontdek wat er lokaal gebeurt en hoe je mee actie kunt ondernemen!

SDG House Maastricht

Geïnspireerd? Kom erbij! We zijn altijd op zoek naar nieuwe, betrokken vrijwilligers.