[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

👏 We zijn erg blij dat we betekenisvolle inzichten hebben gekregen van Josselin, mensenrechtenverdediger uit de DRC en gast van ons Shelter City Maastricht programma, tijdens zijn Studium Generale lezing van Maastricht University.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Eind november werd de oorlogsmisdadiger Ntabo Taberi, alias ​​Sheka, mede met hulp van Josselin, veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Het openbare proces was in november 2018 begonnen in Goma, provincie Noord-Kivu, DRC. Uiteindelijk werd Sheka schuldig verklaard met betrekking tot verschillende aanklachten, waaronder verschillende oorlogsmisdaden zoals verkrachting, rekrutering van kinderen, moord, seksuele slavernij en meer. Hoewel het vonnis zijn wreedheden niet ongedaan zal maken, voedt het de hoop op een rechtvaardigere en veiligere toekomst. Zoals Josselin het uitdrukte:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

“Dit proces geeft een sterk signaal aan alle andere krijgsheren die massaal de mensenrechten in het Oosten van de DRC blijven schenden, dat ze op een dag verantwoording zullen afleggen voor hun verachtelijke daden. Het geeft ons ook de moed om verder te gaan in de strijd tegen gewone en internationale misdaden. door de slachtoffers te steunen “.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Gefeliciteerd met deze overwinning aan Josselin en zijn organisatie Blessed Aid![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]