[vc_row][vc_column][vc_column_text]🎉 Gelukkige #Dag van de Mensenrechten!

Op 10 december 1948 nam de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM) aan. Mensenrechten vormen de kern van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s), aangezien we bij gebrek aan menselijke waardigheid niet kunnen hopen duurzame ontwikkeling te stimuleren.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_custom_heading heading_semantic=”h4″ text_size=”h4″]Vier deze avond door mee te doen aan evenementen van het Shelter City – For Human Rights Defenders programma 👇[/vc_custom_heading][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]📆 19:30 uur kom naar het online café van Shelter City Nijmegen en leer en praat over mensen- en LGBTIQ-rechten met Shelter city-gast Nataliia, een journalist en verdediger van LGBTIQ-rechten in Rusland.

Russia.

📝 Registreer hier

19:30 Peace Brigades International – Nederland en Shelter City Utrecht organiseren een documentaire-avond waarin het inspirerende verhaal van Victor Hugo Moreno Mina, een Colombiaanse sociale leider van Afro-Colombiaanse gemeenschappen in het noorden van Cauca, wordt getoond. Al van jongs af aan verdedigt hij de etnische en territoriale rechten van zwarte mensen.

📺 Meld je hier aan: Facebook Event

💡 Stof tot nadenken: mensenrechten en de SDG’s zijn ‘twee kanten van dezelfde medaille’ (UNDP, 2019) – bekijk ‘The Human Rights Guide to the Sustainable Development Goals’, ontwikkeld door het Deense Instituut voor Mensenrechten, die verschillende verbanden illustreert tussen HR en de SDG’s.

📚 Meer weten? Lees meer Hier of Hier[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]